אהוד בנאי והפליטים
חגיגות 30 שנה לאלבום הבכורה | 13.2 באר שבע
בהופעות יבוצעו כל שירי האלבום המקורי לצד שירי התקופה כמו "א יידישע רסטהמאן", "קסם גלילי" ועוד, אשר בוצעו בהופעה החיה ב-1988 המצורפת לתקליט
13.2.18 - מועדון הפורום באר שבע
כרטיסים
בשלהי קיץ 1987 פרץ לעולם האלבום "אהוד בנאי והפליטים", ופרץ דרך חדשה ולא סלולה במרחב המוסיקלי הישראלי.
אלבום בכורה שלא נשמע כמו שום דבר אחר שקדם לו. הוא הציג שילוב של מערב ומזרח, גיטרות חשמליות של "גל חדש" שמנסרות את האוויר בשילוב שירה טרובדורית מלאת כנות וחום.
האלבום חשף את יכולתו הוירטואוזית של בנאי כמספר סיפורים. בנאי אינו רואה בעצמו "זמר מחאה" אלא כפי שהוא עצמו מגדיר זאת: "זמר שכותב על כל מיני היבטים שיש בחיים". כל שיר משירי האלבום הוא סיפור אישי של מישהו. מהפועל השחור, דרך הנמלט מגורלו אל עיר המקלט, הפועל הערבי, המוסיקאי שנטל את חייו, האבוד והתלוש במציאות המשתנה, ועד לפועל הבמה, האחרון ש"סוגר את האור".
בנאי מציג תמונות מחיי היומיום של אנשים בחברה הישראלית, ובתוך כך מאיר עליה ועלינו בפנס חודר.
אלבום הבכורה הציג את אהוד בנאי, מוסיקאי שעבר תקופה ארוכה של חיפוש, התלבטויות וניסיונות עד שהגיע להגשמת חלום, האלבום הראשון עם להקת "הפליטים":
ז'אן ז'אק גולדברג (תופים), שעלה לארץ מבלגיה, נדד בין מסגרות שונות, ניגן עם טובי האמנים, וחי לסירוגין בישראל ובצרפת, עד שנפטר מסרטן ב-2006.
גיל סמטנה (בס), שנע בין הרוק לקלאסי, ניגן והפיק לאמנים רבים ומנגן עם בנאי עד היום.
נעם זייד הלוי (כלי הקשה), שנע בין תל אביב לראש פינה ומחזק הצד "הגלילי" ביצירה.
ויוסי אלפנט (גיטרות והפקה מוסיקלית). אלפנט, העזר כנגדו של בנאי, שעיצב במידה רבה את הצליל המיוחד של הפליטים, מוסיקאי מחונן שנסק וזהר תקופה קצרה עד למותו ממום בלב בגיל 32.
יחד התחברו לחבורת מוסיקאים שהיו "סוג של פליטים בתוך ההוויה הישראלית", כהגדרת בנאי. יחד הם יצרו יצירה מוסיקלית ייחודית שנבעה מהמבט החודר והנוקב ממקומם ה"אחר", על אותה הוויה.
עם אהוד בנאי על הבמה:
גיל סמטנה – בס והפקה מוסיקלית
ערן פורת – תופים
נושי פז – גיטרות
אלעד כהן בונן - כלי הקשה וסאמפלר
אורי קצנשטיין - תנועה
ו- מאיה בלזיצמן - שירה וצ'לו